Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βανδάλισαν την υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης στα Ν.Μουδανιά

Δεν πέρασε λίγος καιρός από τότε που ο Δήμος Ν. Προποντίδας εγκαινίασε την επετειακή υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης ου επετειακού έτους των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Δυστυχώς, άγνωστοι προκάλεσαν βλάβες και κατέστρεψαν τα έργα που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο του ΕΠΑΛ στα Ν. Μουδανιά.

Παρά το ότι ο Δήμος είχε παρακαλέσει τους δημότες να σεβαστούν τα έργα και την προσπάθεια, βρέθηκαν και πάλι οι αστοιχείωτοι και απολίτιστοι που έβαλαν το χέρι τους για να καταστρέψουν.

Ο δήμαρχος Μ. Καρράς, με απέραντη θλίψη για το γεγονός, σχιολίασε:

"Σφυρί, καταστροφική μανία...ασέβεια, όνειδος...
Δεν είναι η πρώτη φορά..
Πότε και πώς όμως θα φτάσουμε στην τελευταία;
Με ιδιαίτερο σεβασμό και με περίσσια φροντίδα ενώσαμε τις δυνάμεις μας, πριν λίγες μέρες Δήμος και καλλιτέχνες, για να προσφέρουμε στον τόπο μας μία υπαίθρια πινακοθήκη, δημιουργώντας στην πραγματικότητα μια ιστοριογραμμή, ώστε όλοι να μάθουν μέσα από αυτήν για τη συμβολή των δικών μας ανθρώπων, των δικών μας προγόνων στον αγώνα του 1821 για την ελευθερία της πατρίδας.
Στις λίγες κουβέντες που έγραψα στην αρχή ζήτησα μόνο σεβασμό, τέτοιον που αρμόζει στους ήρωες και στα γεγονότα. Όμως δε στάθηκε τίποτε ικανό για να αποτρέψει τον βανδαλισμό.
Νιώθω θυμό αλλά περισσότερο από όλα απέραντη θλίψη. Τι είναι αυτό που σηκώνει το χέρι αυτών των ανθρώπων; Δεν είναι φθορά απέναντι σε αυτό που κάνει ο Δήμος ή ο Δήμαρχος, είναι λαβωματιά στην περηφάνια μας, στην ιστορική μας μνήμη.
Τι τραγικό, η φθορά στον πίνακα που απεικονίζει τους άντρες και τις γυναίκες της Χαλκιδικής στον αγώνα για την ελευθερία. Την περηφάνια τους δε τη λύγισε ο εχθρός αλλά.. δεν τολμώ ούτε να το γράψω. Και μη μου πείτε πάλι για τις κάμερες..
Κάνω έκκληση ακόμη μία φορά για σεβασμό, γιατί εδώ απαιτείται πάνω από όλα ΣΕΒΑΣΜΟΣ!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα