Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ορμύλια: Ισόβια στο συζυγοκτόνο που απήγαγε το γιο του

Η υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον τότε, αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης

Σε ισόβια κάθειρξη- όπως και πρωτόδικα- καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 40χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε σκοτώσει με επτά μαχαιριές την 41 ετών εν διαστάσει σύζυγό του, ανήμερα των Φώτων του 2016, στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια πήρε τον μικρότερο από τους δύο ανήλικους γιους τους, με τον οποίο περιπλανιόταν επί 18 ημέρες, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψή του.

 

Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Επιπλέον επέβαλε εις βάρος του φυλάκιση 4 ετών για τις πράξεις της έκθεσης σε κίνδυνο ανηλίκου και της παράνομης οπλοχρησίας.

 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της δολοφονηθείσας, δηλώνοντας μετανιωμένος για την πράξη του. «Ντρέπομαι που βρίσκομαι εδώ» είπε και απευθυνόμενος στους γονείς της άτυχης γυναίκας, τούς ευχαρίστησε που φροντίζουν τα παιδιά του. Ο ίδιος περιέγραψε όσα προηγήθηκαν του φονικού, αλλά και όσα ακολούθησαν, όταν πήρε μαζί του τον 4,5 ετών -τότε- γιο του και περιπλανιόταν σαν «αγρίμι» στα όρια του νομού Χαλκιδικής, πριν εντοπιστεί και συλληφθεί, σε καλύβα κοντά στην Ορμύλια, από αστυνομικούς.

 

Αποδίδοντας την πράξη του σε βρασμώ ψυχικής ορμής, ανέφερε ότι είχε προηγηθεί καβγάς με την πρώην σύζυγό του, επειδή διαφωνούσαν για το θέμα της επιμέλειας των παιδιών. «Πήγα στο σπίτι να πάρω τον μικρό μου γιο. Στον μεγάλο έλεγε πως είμαι κακός και δεν με ήθελε. Εγώ ποτέ δεν είπα κακή κουβέντα για την μητέρα τους. Εκεί που πήγα να μιλήσουμε, μου είπε ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά, μου επιτέθηκε και έβαλε τα χέρια της στα μάτια μου» είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη στιγμή της δολοφονίας επικαλέστηκε κενά μνήμης.

 

Την εκδοχή του καβγά διέψευσαν ωστόσο οι μάρτυρες που εξετάστηκαν από το δικαστήριο. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση μάρτυρα που περιέγραψε τον δράστη ως οξύθυμο και μεταφέροντας στους δικαστές όσα της είχε εκμυστηρευτεί η θανούσα ανέφερε ότι «φοβόταν πως θα πάρει τα παιδιά και θα πήγαινε στην πατρίδα του».

«Είναι πανέξυπνος, όταν τα πράγματα οδηγούνται εκεί που δεν τον συμφέρει επικαλείται κενά μνήμης» είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την καταδίκη του.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα