Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στην αερογέφυρα της Θέρμης οι αγρότες

Περισσότερα από 65 παραταγμένα τρακτέρ βρίσκονται εν αναμονή για να βγουν στον δρόμο, στην αερογέφυρα της Θέρμης, με τους αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το αίτημά τους για πορεία στο ΥΜΑΘ έγινε δεκτό.

 

Τρακτέρ από Τρίλοφο, Θέρμη, Επανομή, Βασιλικά, Γαλάτιστα και άλλες περιοχές ανέμεναν από το πρωί τη συνεννόηση των εκπροσώπων του κλάδου με την Ελληνική Αστυνομία, καθώς στόχος τους, από την πρώτη στιγμή, ήταν να φτάσουν μέχρι το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, υπήρξε συνεννόηση με την αστυνομία εδώ και μία εβδομάδα να συγκεντρωθούν από όλα τα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στο συγκεκριμένο σημείο, ειρηνικά χωρίς αποκλεισμό του δρόμου. Χθες το βράδυ, ωστόσο, ένα μπλόκο της ΕΛΑΣ σε συναδέλφους τους οδήγησε στο συμβολικό αποκλεισμό της Μουδανιών για περίπου δέκα λεπτά.

Η επιθυμία των αγροτών είναι σε λίγη ώρα να ξεκινήσει συλλογική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά τους για συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Γιάννη Οικονόμου, δεν έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν παραταχθεί και κλούβες και περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος των αγροτών είναι να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, διαμαρτυρόμενοι για το ενεργειακό κόστος.

πηγή: thesstoday.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα