Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπεγράφη η σύμβαση του καταφυγίου αδεσπότων ζώων στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: "Κατασκευή Καταφυγίου Αδεσπότων Ζώων Συντροφιάς" από τον δήμαρχο Ν.Προποντίδας Μ. Καρρά και τον Χατζηγεωργιάδη Ευάγγελο, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αφοι Χατζηγεωργιάδη Ο.Ε». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 1.340.000 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».


“Το ζήτημα της διαχείρισης των αδεσπότων ζώων είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί. Νιώθουμε ικανοποίηση που προχωράμε ένα έργο, που θα μας ανακουφίσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, αυτό που οφείλω να τονίσω είναι ότι το ζήτημα των αδεσπότων είναι κυρίαρχα ζήτημα παιδείας. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδι, που όποτε το βαριόμαστε, το πετάμε. Η απόκτησή τους έχει ευθύνη και θα πρέπει να γίνεται απολύτως συνειδητά ακολουθώντας πιστά τα απαραίτητα για τη φροντίδα τους, όπως εμβολιασμός και στείρωση”, δήλωσε ο κ. Καρράς.

 

Το έργο

Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης - ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για τη φιλοξενία των αδεσπότων ζώων. Η συνολική έκταση των κτιρίων θα είναι 1.030m2 περίπου. Περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσας προσωπικού, καθώς και δύο ανεξάρτητα κτίρια για την φιλοξενία των ζώων με τους αύλειους χώρους αυτών. Όλα τα κτίρια είναι ορθογωνικών διαστάσεων, είναι λειτουργικά εξαρτημένα μεταξύ τους, ενώ θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ο αύλειος χώρος.
Η ανέγερση του προβλέπεται να υλοποιηθεί στο κληροτεμάχιο 738, εμβαδού 8,00 στρεμμάτων περίπου, το οποίο βρίσκεται στην Κοινότητα Πορταριάς, εκτός σχεδίου και εκτός περιμετρικής ζώνης οικισμού Πορταριάς. Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργο ορίζεται σε 18 μήνες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα