Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Απόστολος Πάνας: Εκτός αναπτυξιακού νόμου αρκετοί μικρομεσαίοι

- Για προχειρότητα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του νέου αναπτυξιακού νομου έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ

Κριτική για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου άσκησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και αρμόδιος τομεάρχης Απόστολος Πάνας κατά τη σχετική συζήτηση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Πάνας μίλησε για αποσπασματικές και άσχετες μεταξύ τους διατάξεις που δεν διαμορφώνουν έναν συνεκτικό αναπτυξιακό οδικό χάρτη ενώ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει σε σειρά διορθώσεων που αφορούν: «

1ον Η απουσία ουσιαστικών συνεργειών ανάμεσα στους πόρους του Αναπτυξιακού Νόμου με αυτούς του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης (Next Generation EU) αλλά και των υπολοίπων εθνικών σχεδίων, που μνημονεύονται σε αυτό, καθώς και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Η γενικόλογη αναφορά στο σχετικό άρθρο δε θεραπεύει την συγκεκριμένη ατέλεια του νομοθετήματος.

2ον Απουσιάζει μια σοβαρή ανάλυση της παραγωγικής θέσης της ελληνικής οικονομίας στην παγκόσμια παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.

3ον Στο πλαίσιο αυτό λείπει και η έννοια μιας στοχευμένης στρατηγικής «Εθνικής Προστιθέμενης Αξίας», που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.

4ον Η ανεξήγητη εχθρότητα της Κυβέρνησης εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς δεν προβλέπεται το κίνητρο της επιδότησης - επιχορήγησης προς τις Μεσαίες Επιχειρήσεις».

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην αναμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό του Αναπτυξιακού Νόμου σε κάποια σημεία, όπως, για παράδειγμα, στην εξάλειψη των συχνών και πολύ μεγάλων καθυστερήσεων, που σημειώνονται μέχρι την απόφαση ένταξης των επενδυτικών σχεδίων σε καθεστώτα ενίσχυσης.

Από την πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου φαίνεται ότι οι διατάξεις του δεν θα καταφέρουν να διευρύνουν όσο πρέπει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δεν θα επιφέρουν τις οικονομίες κλίμακος, ούτε θα επιτύχουν τον αναγκαίο ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την πράσινη μετάβαση, ενώ αμφίβολη είναι και η ενίσχυση της απασχόλησης» σημείωσε ο ίδιος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα