Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τίμησαν και φέτος οι Θεσσαλονικείς τον προστάτη της πόλης τους, Άγιο Δημήτριο.

Στο πολυαρχιαρατικό συελλείτουργο που τελέστηκε το πρωί προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ.κ. Θεοκλήτου, Τρίκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου και Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα και ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Στην επίσημη Δοξολογία με αφορμή την απελευθέρωση της πόλης παρέστη η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Στις δηλώσεις της μετά το πέρας της Δοξολογίας η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός τους να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά σε όλους».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα