Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Κεντρική Μακεδονία: Λόγω αναστολών λειτουργούν λιγότερες των μισών κλινών ΜΕΘ

Τεράστια είναι η πίεση που δέχονται και πάλι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία έχουν ξεμείνει από κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «λόγω αναστολών στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες, ενώ στο τρίτο κύμα 193. Επισημαίνουμε το κίνδυνο με τις ΜΕΘ στη Κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι γεμάτες γιατί λόγω των αναστολών εργασίας λειτουργούν λιγότερες των μισών», ενώ για τη Θεσσαλονίκη τονίζει ότι «λειτουργούν αυτή τη στιγμή 71 κλίνες ΜΕΘ και στη κορύφωση του τρίτου κύματος 193 κλίνες. Δεν μπορούν τώρα λόγω αναστολών εργασίας να αναπτυχθούν νέες κλίνες».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος παραθέτει στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

«Στο νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και στον Άγιο Δημήτριο 2 κλίνες από δωρεά σε κτίριο ΒΟΧ.

Συγκεκριμένα:

ΑΧΕΠΑ: 15 / 15

Ιπποκράτειο: 15 / 15.

Παπαγεωργίου:. 11 / 11.

Παπανικολάου: 22 / 22.

Άγιος Δημήτριος: 8 / 8.

Κατερίνη: 4 / 4.

Πολύγυρος: 4 / 5.

Σέρρες: 8 / 10.

Έδεσσα: 2 / 3.

Γιαννιτσά: 6 / 6.

Καμία κενή κλίνη στη Θεσσαλονίκη. Κενές είναι μόνο 4 στα άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος, «αυξάνονται τα περιστατικά κορωνοιού για ΜΕΘ. Οι κλίνες γενικής ΜΕΘ είναι γεμάτες στα νοσοκομεία. Εάν δεν επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοί που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα θα δούμε τος επόμενες ημέρες αρκετούς διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ να χάνουν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση εάν επιμείνει θα αναλάβει τις ευθύνες της».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα