Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.



Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία».

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης.»

Η Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε, επίσης, τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Αυξάνει την ένταση όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί», τόνισε και υποστήριξε ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοικτοί, ειδικά όταν υπάρχουν εντάσεις».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα