Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν οι αίθουσες των Λυκείων

Με διπλά self test και αυστηρά μέτρα προστασίας επιστρέφουν οι μαθητές του Λυκείου στα θρανία, προκειμένου -κυρίως- οι τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου, να προετοιμαστούν ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου.

 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε λεπτομερώς το σχέδιο της κυβέρνησης για την επάνοδο των μαθητών στις αίθουσες, καθιστώντας, ωστόσο, σαφές, ότι οι αποφάσεις αφορούν αποκλειστικά τα Λύκεια, καθώς για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά δεν έχει γίνει συζήτηση.

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στα σχολικά συγκροτήματα με αρνητικό self test, το οποίο θα αποδεικνύεται μέσω ειδικής φόρμας, που θα συμπληρώνεται στο self-testing.gov.gr, το οποίο «άνοιξε» από την Τετάρτη, ενώ θα είναι λειτουργικά διαθέσιμο από την Κυριακή. Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται τα δύο self test την εβδομάδα δωρεάν από τα φαρμακεία.

Η διάθεση των self test θα ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από την Παρασκευή απο τα φαρμακεία στην υπόλοιπη επικράτεια.

Οι μαθητές θα παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη αρνητικό αποτέλεσμα self test προκειμένου να εισέλθουν στις αίθουσές τους και θα ελέγχονται από τους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός δεν θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες. Θα υποβάλλονται σε δωρεάν μοριακό τεστ μέσω των δημοσίων μονάδων και αναλόγως του αποτελέσματος, θα πράττουν.

Τα μέτρα προστασίας σε αυτές καθ' αυτές τις σχολικές μονάδες θα είναι αυστηρά και θα εφαρμόζονται δίχως την παραμικρή παρέκκλιση. Τα μέτρα επανέλαβε η κυρία Κεραμέως, ζητώντας από όλους όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία, να εφαρμόσουν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα