Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μετασεισμός 5,2 R στη βόρεια Θεσσαλία

Σεισμός με μέγεθος 5,2 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε στις 18:24,  22 Χλμ. ΝΝΔ της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 13,8 χιλιόμετρα.

Ο μετασεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Χαλκιδικής.

 

O σημερινός σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι στη βόρεια Θεσσαλία είναι «ισχυρότερος από ό,τι νομίζαμε αρχικά», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος, εξηγώντας πως «ο σεισμός, με τα τελικά μεγέθη σεισμικής ροπής τα οποία έχουν υπολογιστεί, είναι της τάξης των 6,3 Ρίχτερ».

 

Ο ισχυρός σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα αναμένεται να έχει και πλούσια μετασεισμική δράση, με μικρότερους ή ίδιας εντάσεως σεισμούς. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού δεν είναι το ίδιο με άλλους ισχυρούς σεισμούς που έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα