Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

 Μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται πως θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας και οι ευπαθείς ομάδες, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, χωρίς εντούτοις να υπάρχουν εκτιμήσεις για το ποσοστό των πολιτών που θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τότε, ούτε για το εάν θα υπάρξει ανοσία της αγέλης.


Στη Χαλκιδική μέχρι και σήμερα έχουν εμβολιαστεί 888 άτομα.

 

Μέχρι σήμερα, όπως είπε έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας 176 χιλιάδες εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι επτά χιλιάδες αφορούν τη δεύτερη δόση.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δέκατη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στον κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών των επτά ημερών, ενώ ημερησίων πλέον πραγματοποιούνται περίπου 17 χιλιάδες εμβολιασμοί. 69 χιλιάδες άτομα άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλειστεί 649 χιλιάδες ραντεβού.

Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων που θα υπάρξουν εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων που θα φτάσουν τελικά στη χώρα μας.


Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είπε πως είναι απαραίτητο να γίνουν και οι δόσεις του εμβολίου για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα άνω του 95%, καθώς η πρώτη παρέχει προστασία κατά τη δέκατη ημέρα μόνο μέχρι 52%. Η δεύτερη δόση, τόνισε, είναι καθοριστική για την επιτυχία του εμβολιασμού

Συμπλήρωσε πως δεν διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού από τις μεταλλάξεις του ιού που είναι αργές σε σύγκριση με τον ιό της γρίπης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα