Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2026

Ε Ελλάδα

Οι Μητροπολίτες Πειραιώς και Αιγιαλείας έριξαν το Σταυρό στη θάλασσα!

Ο Μητροπολίτης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Ιερώνυμος έριξε τον σταυρό στη θάλασσα στο παλαιό λιμάνι του Αιγίου και δύο πιστοί έπεσαν στα νερά για τον πιάσουν.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο τέως Μητροπολίτης Αμβρόσιος καθώς και ιερείς της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρενέβη το Λιμενικό και επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ στον Μητροπολίτη και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς.

Όπως μετέδωσε το Mega  ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ συνοδευόμενος από τρεις ιερείς έριξε το Σταυρό στον Πειραιά για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε για την υπέρβαση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και ευχήθηκε του χρόνου να γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων με τη συμμετοχή των πιστών.

 

πληροφορίες: thebest.gr, megatv

 

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα