Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Γρ. Τάσιος: "Πάρα πολύ δύσκολο το πρώτο εξάμηνο του 2021 για τον τουρισμό"

“Μέχρι να οριοθετηθεί η κατάσταση από το εμβόλιο, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και θεωρώ ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι τουριστικά χαμένο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην εκπομπή του Βαγγέλη Δουράκη, στο ραδιόφωνο Alpha 989.

 

Εκτίμησε ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν αναμένεται να υπάρξει καμία κινητικότητα εξαιτίας επιδημιολογικών δεδομένων και προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν “για να μπούμε σε μια διαδικασία κανονικότητας”, καθώς όπως είπε, η Ευρώπη είναι η κύρια αγορά από την οποία η χώρα μας “αντλεί” επισκέπτες (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ασία). “Αλλιώς, η επόμενη σεζόν θα συγκρίνεται με αυτή του 2020”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Στην ερώτηση “πώς επιβιώνουν οι ξενοδόχοι στην εποχή των lockdown”, ο επικεφαλής των Ελλήνων ξενοδόχων απάντησε: “με δανεικά, αλλά για να ορθοποδήσεις χρειάζεται μια πενταετία”. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο “θετικό μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής” και ζήτησε να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάλεσε τις Τράπεζες να επιμηκύνουν τα δάνεια σε βάθος χρόνου και μίλησε για τις ευκαιρίες που ανοίγει το Ταμείο Ανάκαμψης για υποδομές υψηλού επιπέδου που θα δώσουν υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα