Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Χριστούγεννα με απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

Χριστούγεννα με απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό θα ζήσουμε φέτος.



Αυτό κατέστη σαφές μετά και τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες και το Πάσχα πάλι το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας και νομίζω το ίδιο θα συμβεί και με τα Χριστούγεννα» είπε απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς.



Το ίδιο είχε διευκρινίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε πει πως είναι «δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή «χαλαρή» θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια».


Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ.Πέτσα, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα γίνει το μερικό άνοιγμα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, «το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα, μετά θα δούμε τι θα ανοίξει».

«Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, όπως είπε. «Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εξειδικευμένα θέματα», συμπλήρωσε.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/hristoygenna-mploko-metakiniseis-nomo-se-nomo


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα