Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό

Λίγο πριν την ενημέρωση των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου

Οκτώ κρούσματα στη Χαλκιδική εκ των οποίων πέντε σχετίζονται με βάπτιση.

 

Την ανησυχία της επιστημονικής επιτροπής που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας, μετέφερε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

 

Απέδωσε την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων:

- Στον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων.

- Στην αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού, μετά την άρση του απαγορευτικού – κάτι που επεσήμανε πως παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

- Στην αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού, σε συνθήκες συγχρωτισμού, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.

- Επίσης, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως υπάρχει ξεκάθαρη μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.

 

Παρατήρησε επίσης πως ένα σημαντικό μέρος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί.

Παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι καταγράφεται ένα μεγαλύτερο ποσοστό εισαγόμενων κρουσμάτων (λόγω του ανοίγματος του τουρισμού), δεν περνά απαρατήρητη η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων.

 

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε δύο θετικά στοιχεία, επί του παρόντος.

- Δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και

- Δεν διαφαίνεται, για την ώρα, επιθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Έστειλε, ωστόσο, ξεκάθαρο μήνυμα πως «χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση», καθώς «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει».

Χαρδαλιάς: Ποια νέα μέτρα ανακοίνωσε

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου. «Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι», επισήμανε και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

 

Απαγορεύεται από αύριο στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέερας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

 

Από Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς υποχρεούνται σε 7ήμερη καραντίνα που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.

 

Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το μέτρο αφορά το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.

 

Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.

 

Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα