Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Γρ.Τάσιος: "Εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, 1 στα 2 ξενοδοχεία δεν θα ανοίξει"

“Το στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μεγάλο για όλους” σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, περιέγραψε τους προβληματισμούς του κλάδου για την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

 

Όπως είπε, μια ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ θα είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την ανταγωνιστικότητα του προορισμού την επόμενη χρονιά, ενώ για φέτος εκτίμησε ότι θα γίνει προσπάθεια “για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί”.

 

“Περιμένουμε ρεαλιστικά υγειονομικά κριτήρια λειτουργίας των μονάδων και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε επιδότηση της απασχόλησης για να μην χαθούν θέσεις εργασίας και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για να έχουμε την απαιτούμενη ρευστότητα” σημείωσε, εκτιμώντας ότι “εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, ένα στα δύο ξενοδοχεία δεν θα ανοίξει”.

 

Ο κ. Τάσιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε διακρατικές συμφωνίες με συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια και επανέλαβε ότι τα τεστ Covid θα πρέπει να γίνονται στις χώρες προέλευσης των τουριστών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα