Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στην Κ. Μακεδονία

 Συνολικά 18.500 μαθητές της Γ' Λυκείου αφορά η επάνοδος στα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών. Η πρώτη εικόνα από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρεται σε ποσοστό απόντων της τάξης του 20-30%.



Σημειώνεται ότι μόνο τα ολιγομελή τμήματα -έως 15 άτομα- έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν καθημερινά, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη για τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας, οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υποτμήματα, τα οποία έχουν προκύψει από τη διαίρεση κάθε τμήματος στα δύο.



"Όλα λειτουργούν κανονικά. Οι μισοί μαθητές της Γ' Λυκείου είναι στα σχολεία. Παντού υπάρχουν μάσκες, αντισηπτικά και έχουν διαμορφωθεί χώροι κατάλληλοι να υποδεχθούν ενδεχόμενο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Οι εκπαιδευτικοί, το πρωί, έξω από τα σχολεία έλεγχαν ονομαστικά τους μαθητές, που σύμφωνα με το πρόγραμμα των υποτμημάτων έπρεπε να έλθουν στο σχολείο", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.



Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της διασποράς του SARS-CoV-2 στο σχολικό περιβάλλον εξήγησε ότι "υπάρχουν σαφείς οδηγίες και πρόβλεψη για το καθετί και είναι απαρέγκλιτη η τήρηση των κανόνων υγιεινής, οι οποίοι είναι πολύ αυστηροί".



Εκτός από τους μαθητές της Γ' Λυκείου, στις σχολικές αίθουσες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν επιστρέψει και 6.000 εκπαιδευτικοί. Από την επόμενη Δευτέρα, που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, καθώς και για τις τάξεις του Γυμνασίου, συνολικά θα έχουν επιστρέψει στο φυσικό σχολικό περιβάλλον στην Κεντρική Μακεδονία 120.000 μαθητές και 13.000 εκπαιδευτικοί.



"Σε τέτοια μεγέθη είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να υπάρξουν προβληματισμοί ή και θέματα προς διευθέτηση. Για τον λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει τριμελείς ομάδες σε κάθε μία από τις οκτώ διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε οποιοδήποτε ερώτημα και προβληματισμός και πρόβλημα λειτουργίας μπορεί να προκύψει -είτε υγειονομικής φύσης, είτε διδακτικής- να μπορούμε να το λύσουμε αμέσως, κι αν όχι να το διαβιβάσουμε στο υπουργείο για να υπάρξει μέριμνα", επισήμανε ο κ. Κόπτσης.



Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς των μαθητών, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους απευθείας στην ομάδα που κεντρικά θα επεξεργάζεται τα θέματα αυτά, στον τηλεφωνικό αριθμό 2310474810.



Η προετοιμασία για το επόμενο στάδιο της επανόδου των μαθητών, σύμφωνα με τον κ. Κόπτση έχει ολοκληρωθεί στις σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε η απόσταση μεταξύ μαθητών να είναι ενάμισι μέτρο με απώτατο αριθμό μαθητών εντός κάθε τάξης τα 15 άτομα. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα πηγαίνει στο σχολείο το μισό τμήμα κάθε τάξης και Τρίτη, Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο. Στα σχολεία υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός, ενώ προβλέπεται καθαρισμός των σχολικών αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων δύο φορές την ημέρα. Οι μαθητές θα βγαίνουν σε διαφορετικά διαλείμματα, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα