Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026

Ε Ελλάδα

Τουρκική πρόκληση στον Έβρο με πυροβολισμούς

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, καθώς το βράδυ της Πέμπτης σημαιώθηκαν δύο νέα περιστατικά πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο Τυχερό του Έβρου, μεταδίδει το thetoc.gr.

 

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στην περιοχή του Τυχερού, με το πρώτο να καταγράφεται λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

 

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε τα μεσάνυχτα, όταν ένα σκάφος της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επέβαιναν επίσης δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

 

Τους εντόπισε ενέδρα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σημειώνεται πως καμία από τις δύο βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

 


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.