Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Ελλάδα

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι

Την Ελλάδα προτείνει, με κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της η Γερμανική εφημερίδα Bild, ως προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το 2020.

 

Στο αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορονοϊό κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στην Ελλάδα, την Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

 

Στο ερώτημα «που μπορεί να πάει κανείς αυτή τη χρονιά για διακοπές;» η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι παντού τόσο άσχημα. Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα τονίζει ότι ορισμένες χώρες, οι οποίες διεκδικούν Γερμανούς τουρίστες, είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορονοϊό.

 

Η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου υπογραμμίζει στο άρθρο ότι «περισσότεροι από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα με αυτοκίνητο όπως και από χώρες σαν τη Γερμανία, οι οποίες τα πήγαν πολύ καλά με την πανδημία. Επομένως θα είναι οι πρώτοι που θα έρθουν».

 

Στην Γερμανική εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη θεοχάρη ο οποίος επισημαίνει: «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχημένη της τακτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού για να μπορέσει να έχουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών της αλλά να έχουμε και την εμπιστοσύνη των τουριστών. Εάν όλα πάνε καλά τότε στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό θα γίνει σταδιακά. Τα μεγάλα ξενοδοχεία των πόλεων θα ανοίξουν τελευταία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ευρωπαϊκό ή διμερές επίπεδο για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια όλων οι τουρίστες».

 

Τέλος, φιλοξενούνται και δηλώσεις ενός υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού υπαλλήλου, όπως σημειώνεται, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι δεν θα χαθεί αυτή η σαιζόν για την Ελλάδα. 

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα