Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Με 500 κινητά συνεργεία θωρακίζεται η Ελλάδα για κατ' οίκον τεστ

Πεντακόσια κινητά συνεργεία νοσηλευτών για την κατ’ οίκον εξέταση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, την ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την κατάρτιση των νέων επαγγελματιών υγείας προχωρά με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Covid – 19.

 

Σύμφωνα με το economistas.gr, έπειτα από την πρόσκληση της αρμόδιας ειδικής γραμματείας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι προτάσεις -από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ- θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Μαρτίου.



Το σημαντικό έργο θα έχει προϋπολογισμό ύψους 10,8 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την «επιστράτευση» νοσηλευτών για κατ' οίκον φροντίδα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στελέχωση 500 κινητών συνεργείων λήψης δειγμάτων σε όλη τη χώρα. Κάθε κινητό συνεργείο θα περιλαμβάνει ένα οδηγό και ένα νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια. Επιπλέον προβλέπεται μίσθωση έως 500 οχημάτων για τις μετακινήσεις των κινητών συνεργείων.



Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ του Αχιλλέα Τόπα για τα νέα κινητά συνεργεία ελέγχων για τον κορωνοϊό και τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα