Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Κλειστά τα σύνορα στον Έβρο - Αύξηση ροών στο Αιγαίο

Σε συναγερμό η κυβέρνηση για τις αυξημένες ροές μεταναστών. Με τη δραματική κατάσταση που δημιουργείται στον Εβρο να είναι σε εξέλιξη, περί τα 500 άτομα έχουν περάσει από τα χαράματα σήμερα με πλαστικές βάρκες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα πραγματοποιείται άλλωστε νέα σύσκεψη κορυφής για το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωναν οι ίδιες πηγές, «αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα. Έχουν ήδη ληφθεί χιλιάδες .

 

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα

 

Την ίδια στιγμή, η τουρκική προπαγάνδα καλά κρατεί, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να υποστηρίζει πως 76.358 πρόσφυγες και μετανάστες εγκαταλείπουν την Τουρκία.

 

Συγκεκριμένα, ο Σοϊλού ανέφερε πως «μέχρι τις 9.55 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358. Ανοίξαμε τις πόρτες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να μείνουν στην Τουρκία ή να αποχωρήσουν», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα