Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες

Κλιμάκωση των αγροτικών τους κινητοποιήσεων, με τη μορφή αιφνιδιαστικών κινήσεων, αλλά και πραγματοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, σχεδιάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία. Στο μεταξύ, οι προσπάθειες για συγκρότηση κοινού μετώπου διεκδίκησης που επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες οι κινητοποιημένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι πέφτουν μέχρι στιγμής στο κενό, με αμφότερες τις πλευρές να δηλώνουν «ας έρθουν αυτοί σε εμάς, γιατί να πάμε εμείς».

 

Υπενθυμίζεται ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε συνάντηση -κατατέθηκε έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, εστιάζοντας σε τρία σημεία: το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας αναμένει την απάντηση από 13 μπλόκα σε όλη τη χώρα, για το εάν συντάσσονται με την πλευρά τους.

 

Συνεχίζεται, από τις 30/1 ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Παπαδάκη, κτηνοτρόφο από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, να επισημαίνει στο «Πρακτορείο»: «Δεν αποκλείεται να επιχειρήσουμε εκ νέου μετάβασή μας στη διασταύρωση του αεροδρομίου Μακεδονία, για συμβολικό αποκλεισμό, όπως κάναμε την Παρασκευή».

 

Στα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ενώ χθες σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας, που βρίσκεται στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά και το τι μέλλει γενέσθαι για αύριο, θα αποφασιστεί σε γενική τους συνέλευση αργά το απόγευμα, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα