Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 από το Αθηνόραμα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες!
Πέντε εστιατόρια στη Χαλκιδική έλαβαν το Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2019!
Το Varoulko Seaside ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2019. Το πειραιώτικο εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά που είχε από την περσινή χρονιά ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 65 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν - από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide - βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20.
Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά της «ανεξαρτητοποίησης» του θεσμού, μιας και μέχρι το 2017 η απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας γίνονταν στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων. Από πέρυσι η ελληνική κουζίνα δεν έχει μόνο τη δική της τελετή απονομής για να τιμηθούν οι καλύτεροι εκφραστές της εθνικής μας γαστρονομίας, αλλά απέκτησε και μόνιμη έδρα, στην πιο ιδιαίτερη γαστρονομικά πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.
Την τελετή απονομής χαιρέτησε κατά την έναρξη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, 3 υποψήφιοι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης - Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Ταχιάος, Σπύρος Βούγιας, ο Διευθυντής Marketing & PR της Volvo Car Hellas Αλέξανδρος Κωστήρογλου, η Γενική Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της Metro Μαριάννα Παπαδοπούλου, ο Product Owner της Cardlink Σταύρος Λουμάκος, ο Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος, η Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε. (αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional) Ελένη Μιχοπούλου, ο Business Executive Officer της Nestle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.
Μετά τις απονομές και το ζεστό χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν στο Ballroom του Makedonia Palace ένα εξαιρετικό dîner de gala για τη δημιουργία του οποίου το Αθηνόραμα προσκάλεσε ένα σπουδαίο Έλληνα σεφ από το Παρίσι, τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ανδρέα Μαυρομμάτη. Ιδιοκτήτης και σεφ του γαστρονομικού εστιατορίου «Le Mavrommatis» ο Ανδρέας Μαυρομμάτης είναι ο μοναδικός σεφ στον κόσμο που διαθέτει αστέρι Michelin για εστιατόριο ελληνικής κουζίνας εκτός Ελλάδος. Το «Le Mavrommatis» συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού και το τιμούν απολαμβάνοντας την κουζίνα του πολλοί Παριζιάνοι VIP και, μεταξύ αυτών, οι πρόεδροι François Oland και Emmanuel Macron.