Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Eκδηλώσεις μνήμης 45 χρόνια μετά

‘Εκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 45 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973. Φοιτητικοί σύλλογοι πολιτικοί φορείς και συλλογικότητες καλούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 15:00. απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία.

 

 "Δίνουμε το παρών στους νέους αγώνες κατά της νεοφιλελεύθερης απολυταρχίας, του φασισμού, των νοσταλγών της χούντας, και της άκρας Δεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη" τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δηλώνοντας ότι "τίποτα δε χαρίζεται αλλά και τίποτα δεν είναι αδύνατο".

Στις 17:00 καλούν οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ομόνοια. Ήδη από χθες πλήθος κόσμου προσέρχεται στο μνημείο για να αφήσει λουλούδια αποτίοντας φόρο τιμής στον αγώνα όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία..

 

Στη Θεσσαλονίκη ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε στην Πολυτεχνική Σχολή του Α. Π.Θ.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής φίλοι και σύντροφοι του αγωνιστή Θωμά Βασιλειάδη, που ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του, στο ισόγειο της σχολής.

Η μεγάλη πορεία το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ με κατάληξη το προξενείο των ΗΠΑ.

πηγή: eet.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα