Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

ΔΕΘ 2018: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Χωρίς κεντρική εξέδρα και ομιλητές -αλλά με μαζικό πλήθος και πάθος- οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία, φιλοδοξούν με το σημερινό συλλαλητήριο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να στείλουν στην κυβέρνηση ένα νέο ηχηρό μήνυμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» με την οποία οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται erga omnes ως «Μακεδόνες» και όχι μόνο. 

 

Η χθεσινή δημόσια αποκάλυψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ πως ο Έλληνας ομόλογος του Αλέξης Τσίπρας, του «εκμυστηρεύτηκε» πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει τη «Συμφωνία των Πρεσπών» έχει προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στην Βόρεια Ελλάδα, αφού–όπως αποτυπώνονται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις- η άποψη του κόσμου είναι εντελώς διαφορετική από την «πλασματική» που επιχειρεί να παρουσιάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με πορεία διαμαρτυρίας στη συνέχεια προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο, πως οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θ’ αποτρέψουν κάθε σκέψη διοργανωτών και διαδηλωτών να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και να επισκιάσουν το κυβερνητικό αφήγημα για την μετα… μνημονιακή Ελλάδα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα