Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Δείτε τις νέες αντικειμενικές τιμές για όλη τη Χαλκιδική

- Νικήτη, Καλλιθέα, Ν.Μαρμαράς και Άφυτος: Οι πιο υψηλές αντικειμενικές τιμές

 

Οριστικοποιήθηκε η αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ακινήτων, με το υπουργείο Οικονομικών να συνεχίζει να βλέπει μια ειδυλλιακή εικόνα, λέγοντας ότι το 97% των φυσικών προσώπων θα έχουν εκκαθαριστικά μειωμένα, αμετάβλητα ή με οριακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

 

Την ώρα που θέλει να «πανηγυρίσει» προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι 97 στους 100 Έλληνες θα πληρώσουν το ίδιο, μειωμένο ή οριακά αυξημένο εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία που κατέχει (λες και μπορείς να ομαδοποιήσεις κάποιον που θα πληρώσει 50 ευρώ περισσότερο φόρο με εκείνον που θα πληρώσει τα ίδια ή κάποιον που θα λάβει εκκαθαριστικό μειωμένο κατά... 0,05%), το οικονομικό επιτελείο δεν μπαίνει καν στον κόπο να ανακοινώσει σε ποιες περιοχές θα γίνουν αυξήσεις ούτε και πόσο % θα είναι οι ανακοινωθείσες μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. 

 

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την αναπροσαρμογή των τιμών σε 10.216 ζώνες προκύπτει αύξηση για το 37,1% των περιοχών (3.792 ζώνες).

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο 42,1% των ζωνών (4.302 περιοχές) οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες.

 

Το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι σε 2.122 ζώνες, ποσοστό 20,8% επί του συνόλου, οι αντικειμενικές τιμές θα μειωθούν. 

 

Αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε η λίστα με τις νέες αντικειμενικές τιμές. Δείτε τις τιμές στη Χαλκιδική:

πηγή:protothema.gr
φωτο: Γ.Σαρακατσάνος

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα