Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Το Θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός απο τον Πανάγιο Τάφο

Από τα χέρια του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου, μεταδίδεται σε όλη την ανθρωπότητα το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, που άναψε για ακόμα μια φορά με θαυματουργικό τρόπο στον Πανάγιο Τάφο.

Το Θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός απο τον Πανάγιο Τάφο έγινε και φέτος το Πάσχα, με το "Δευτε Λάβετε Φως" να αντηχεί στον Πανάγιο Τάφο, την στιγμή που ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ βγήκε απο το Ιερό Κουβούκλιο κρατώντας αναμένες τις δέσμες με τα 33 κεριά - όσα τα χρόνια του Χριστού - σε κάθε του χέρι, απο όπου μεταλαμαπδεύτηκε το ανέσπερο Φως και το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

 

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν και φέτος στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα, για να ανάψουν τις λαμπάδες τους με το Άγιο Φως, που αρχίζει πλέον το ταξίδι του για να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης.

 

Παρούσα στον Πανάγιο Τάφο η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, η οποία αναχώρησε απο την Αθήνα στις 06:30 του Μεγάλου Σαββάτου, για να παραλάβει το Άγιο Φως της Ανάστασης.

 

«Με αισθήματα σεβασμού και συγκίνησης παρακολουθήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία  στο Ναό της Αναστάσεως  την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, σύμβολο ζωής, σύμβολο ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα