Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ενισχύει την Αστυνομία με 1,5 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την έγκριση χρηματοδότησης του απαιτούμενου εξοπλισμού, από το ΕΣΠΑ, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε δεσμευτεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ θα εκσυγχρονίσει τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Σώματος, κατόπιν των προτεραιοτήτων που θα ιεραρχήσει η ΕΛΑΣ.

 

Με τα 1,5 εκ. ευρώ η ΕΛΑΣ θα προμηθευτεί τα εξής:

  • Οχήματα για τη μετάβαση τροχονόμων σε σημεία ελέγχων της τροχαίας, ρύθμισης της κυκλοφορίας, συμβάντος τροχαίου ατυχήματος, επιτήρησης της κυκλοφορίας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, σχετικά με της κυκλοφοριακές συνθήκες (λόγω πυκνότητας κίνησης οχημάτων κ.α.).

  • Δίκυκλα για τη μετάβαση τροχονόμων σε σημεία ελέγχων της τροχαίας, ρύθμισης της κυκλοφορίας, συμβάντος τροχαίου ατυχήματος, επιτήρησης της κυκλοφορίας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, σχετικά με της κυκλοφοριακές συνθήκες (λόγω πυκνότητας κίνησης οχημάτων κ.α.).

  • Οχήματα τύπου SUV, για την πρόσβαση τροχονόμων σε περιπτώσεις π.χ. δυσμενών καιρικών συνθηκών.

  • Οχήματα για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων, για τη μετάβαση ικανού αριθμού τροχονόμων με ικανή ποσότητα τροχονομικού υλικού σε σημεία ελέγχων της Τροχαίας.

  • Συσκευές ελέγχου για τη μέτρηση ταχύτητας οχημάτων.

  • Συσκευές ασυρμάτου επικοινωνίας των τροχονόμων για τον ευχερέστερο συντονισμό της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της παροχής οδικής ασφάλειας.

 

«Με την Ελληνική Αστυνομία έχουμε αναπτύξει διαχρονική και εξαιρετική συνεργασία και φροντίζουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να τη στηρίζουμε στο πολύ δύσκολο έργο της, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, γι’ αυτό και φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 1,5 εκ. ευρώ ώστε να προμηθεύσουμε την ΕΛΑΣ και ειδικά την Τροχαία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία με σύγχρονα οχήματα, εξοπλισμό και μέσα αστυνόμευσης, προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά της και να συνεισφέρει στην προστασία των πολιτών, αλλά και στην ασφάλεια των μετακινήσεων σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης μας. Υπενθυμίζω ότι η στήριξή μας στην ΕΛΑΣ δεν είναι όψιμη. Ήδη μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ενισχύσαμε την υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας και φροντίσαμε ώστε να προμηθευτεί με 24 οχήματα για την κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 607.692 ευρώ. Επίσης, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ, η Περιφέρεια και πάλι στην προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο διέθεσε άλλα 820.710 ευρώ. Σε αυτά τα σημαντικά κονδύλια, προσθέτουμε από το νέο ΕΣΠΑ επιπλέον 1,5 εκ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, το έργο της αστυνόμευσης και της τήρησης της δημόσιας τάξης, αλλά και της προστασίας των πολιτών είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Αυτή τη φορά η παρέμβασή μας είναι εστιασμένη στην ενίσχυση της Τροχαίας, για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη μεταφορά προσώπων και αγαθών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την τήρηση των νόμων σε όλο το φάσμα των μεταφορών και μετακινήσεων στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα