Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Ρομποτικής: Θα "μιλήσουν" τα ρομπότ των μαθητών!

Είναι εντυπωσιακό να μιλάμε για ρομπότ που κατασκευάζουν παιδιά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού! Σύνθετες κατασκευές που δημιουργούν οι μαθητές από το μηδέν, αξιοποιώντας συνδυαστικές γνώσεις και βάζοντας στο "παιχνίδι" τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, κλέβουν τις εντυπώσεις.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δράσουν ως επιστήμονες και να αναφωνήσουν "εύρηκα", δημιουργώντας τις δικές τους ολοκληρωμένες πρωτοποριακές κατασκευές. Ανακαλύπτουν και κατακτούν με πιο ουσιαστικό τρόπο τις γνώσεις μέσα από τη δημιουργική σύνδεση με την πραγματικότητα. Εμπλέκονται έτσι ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, εφαρμόζοντας γνώσεις από διάφορα γνωστικά αντικείμενα και επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Στο συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι τα παιδιά ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, ενώ παράλληλα αποκτούν νέες δεξιότητες και αναπτύσσεται το πνεύμα ομαδικότητας, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους μέσα από τη δυνατότητα υλοποίησης πραγματικών σεναρίων.

Αυτό είναι το θαυμαστό επίτευγμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, που βασίζεται στη μέθοδο S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και κερδίζει διαρκώς έδαφος στην παγκόσμια εκπαιδευτική πραγματικότητα, καθώς επιτυγχάνει το διασκεδαστικό και δημιουργικό "πάντρεμα" της μάθησης με το παιχνίδι. Εντυπωσιακά είναι τα δείγματα στην Ελλάδα που συμμετέχει στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής από το 2009, με τους Robo Specialists του 1 ΓΕΛ Ξανθης να καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση στον κόσμο, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη φέτος στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

 

Επενδύοντας στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών,  η WRO Hellas πραγματοποιεί για 3η συνεχή χρονιά τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 13 Περιφέρειες της χώρας καλούνται και φέτος να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή - μοντέλο και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.wrohellas.gr μέχρι τις 28/2/2017.

 

Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:

 

 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού (8-12 ετών) με θέμα "Οχήματα και μεταφορές του αύριο"

 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου (13-15 ετών) με θέμα "Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Λυκείου (16-18 ετών) με θέμα "Πράσινη Ενέργεια και Επιχειρηματικότητα"

newsit.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα