Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Όσιος Παΐσιος προστάτης των Διαβιβάσεων με απόφαση της Συνόδου

 Προστάτης του Στρατιωτικού Σώματος των Διαβιβάσεων θα είναι πλέον ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης.

Αυτό αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ικανοποιώντας αίτημα της Διευθύνσεως Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.

 

Ο Όσιος Παϊσιος, ο κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, το 1945 παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο και πήρε την ειδικότητα του διαβιβαστή. Η ειδικότητα αυτή ήταν κάτι σαν θεία χάρη αφού δεν πήρε μέρος στον πόλεμο και «διαφυλάχθηκε από το να φονεύσει άνθρωπο. Παρομοίαζε δε και την μετέπειτα ιδιότητά του ως μοναχού, να στέλνει σήματα στον Θεό (να προσεύχεται).

 

Ο γέροντας Παΐσιος ανεγράφη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης εκκλησίας τον Ιανουάριο του 2015 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την αναβίωση του μοναχισμού στο Άγιον Όρος, που βρισκόταν σε παρακμή ως τη δεκαετία του 1960.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα