Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, 90 χρόνων από την ίδρυση της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης, και 30 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου.

 

Ο Οικ. Πατριάρχης επισκέφθηκε αρχικά την Ι. Πατριαρχική Μονή Βλατάδων, όπου τελέσθηκε Δοξολογία και χειροθεσία του Γεν. Γραμματέως της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Γιώργου Ξεινού σε άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

 

Η Επίσημη υποδοχή του Οικ. Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Εκέι τον προσφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων και Πρόεδρος του ΠΙΠΜ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

 

Αύριο Τετάρτη, η Ιερά Πατριαρχική Μονή Βλατάδων, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και οι Κοσμητείες της Θεολογικής και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Εκκλησία και Σύνταγμα: Το ζήτημα της αναθεώρησης», με αφορμή τις συζητήσεις που διεξάγονται για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην Ημερίδα πρόκειται να συμμετάσχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του νομικού κόσμου, πανεπιστημιακοί, δικαστές και δικηγόροι, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα τα οποία αφορούν στη συνταγματική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ειδικότερα και στην κατοχύρωση των δικαίων τους εντός του Ελλαδικού κράτους.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα