Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Π. Σκουρλέτης για την Eldorado

Θέση για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης.


Σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει την επένδυσή της και να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για αλλεργία της εταιρείας στα όσα είχαν συμφωνηθεί με το ελληνικό Δημόσιο.

 «Πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης εν όψει της παραπομπής των προβλημάτων της σύμβασης που έχει με το Δημόσιο σε διαιτητικό όργανο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αlpha.

Όπως είπε, το διαιτητικό δικαστήριο αποτελεί την εξαίρεση σε αυτό που διαμορφώνεται ως εικόνα στον τομέα των επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια πολιτική διάσταση, καθώς το θέμα δεν προέκυψε το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε στρεβλή την εικόνα ότι είχαν σταματήσει οι εργασίες και πως μπλόκαρε η επένδυση εξαιτίας των δικών του ενεργειών ως υπουργού Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα με την επένδυση δεν ξεκίνησαν με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε αναφέρει πως η εταιρεία δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες. Για το θέμα αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξήγησε πως δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση, ωστόσο η προστασία του περιβάλλοντος και του τουρισμού έρχεται πρώτη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα