Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Το κανάλι "Έψιλον" στον Ιβάν Σαββίδη

Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης  είναι ο νέος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon TV, που ανήκε μέχρι τώρα στον Φίλιππο Βρυώνη. Η συμφωνία για τη μεταβίβαση του ππλειοψηφικού πακέτου μετοχών οριστικοποιήθηκε το πρωί και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές.

 

Με την κίνηση αυτή, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, του "Μακεδονία Παλλάς", της "Σάριζα" και άλλων εταιρειών, πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για τη συγκρότηση ισχυρού μιντιακού ομίλου, που θα περιλαμβάνει εφημερίδες, τηλεοπτικό κανάλι και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επισημαίνεται ότι μέσω της εταιρείας Dimera, ο κ. Σαββίδης έχει αποκτήσει ήδη  τους τίτλους των εφημερίδων του πρώην συγκροτήματος Μπόμπολα («Εθνος», «Ημερησία»), ενώ κατέχει επίσης στρατηγικό πακέτο μετοχών του Mega Channel (19,6%).

  

Στενοί συνεργάτες του επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το Epsilon και ότι αρχίζουν αμέσως οι προετοιμασίες για τη διαμόρφωση νέου προγράμματος του καναλιού, που θα δώσει έμφαση στο ειδησεογραφικό κομμάτι και στις ζωντνές ενημερωτικές εκπομπές.

 

Μετά το πρώτο "λίφτινγκ", το πρόγραμμα θα σχεδιασθεί  σε νέα βάση, με στόχο το κανάλι να αποκτήσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών.

 

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ, προς το παρόν δεν έχουν γίνει συζητήσεις για αλλαγές προσώπων στη διεύθυνση  και στην παρουσίαση ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομών.

 

Το deal του Epsilon TV θα επηρεάσει πιθανότητα και τις εξελίξεις στο Mega, όπου  ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται ως «ανεπιθύμητος εταίρος» του Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Εκτιμάται ότι αφού εξασφάλισε πλέον τον έλεγχο άλλου καναλιού,  ο ομογενής επιχειρηματίας θα διαπραγματευθεί σκληρά την αποχώρηση του από το προβληματικό "κανάλι των εκδοτών".

 

Πηγή:sofokleousin.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα