Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σημαιοφόροι με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας στα σχολεία

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πλέον οι σημαιοφόροι των δημοτικών σχολείων θα ορίζονται μετά από κλήρωση.

Τέλος οι... αριστούχοι σημαιοφόροι στα δημοτικά Με βάσει το Προεδρικό Διάταγμα”Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. 

 

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.”

 

Αργότερα θα ξεκινούν τα μαθήματα

Aλλάζει σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα ΠΔ 79/2017  το ωρολόγιο πρόγραμμα στο δημοτικό σχολείο – 5 λεπτά αργότερα θα ξεκινούν τα  μαθήματα της 1ης Διδακτικής περιόδου σε σχέση με ό,τι ίσχυε ως τώρα.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται υποδοχή των μαθητών από 08.00-08.15 και έναρξη της 1ης διδακτικής περιόδου στις 8.15. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται στα 85 λεπτά.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα