Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2026

Ε Ελλάδα

Το Υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες στα σχολεία λόγω της γρίπης

Σύμφωνα με εγκύκλιο της υπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία εστάλη στις σχολικές μονάδες Α’θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας αποφασίστηκε οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικές ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού -από τις 24 Νοεμβρίου 2025 έως και τις 30 Απριλίου 2026- να καταχωρούνται, χωρίς όμως να προσμετρώνται.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, κατόπιν προσκόμισης, από τις/τους ενδιαφερόμενες/ους, μίας πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό της μετάδοσης των αναπνευστικών λοιμώξεων και της προστασίας της δημόσιας υγείας, απέστειλε οδηγία στα σχολεία όλης της χώρας, στη βάση εισήγησης του Υπουργείου Υγείας, η οποία λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που προκύπτουν από:

τις επιδημιολογικές καμπύλες και τα εργαστηριακά ευρήματα των τελευταίων ετών μετά την πανδημία, σύμφωνα με τα οποία η επιδημική δραστηριότητα των ιογενών λοιμώξεων αναπνευστικού αρχίζει αρχές Δεκεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι τέλος Απριλίου,
τα επιδημιολογικά δεδομένα για την τρέχουσα περίοδο 2025-2026 του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία η δραστηριότητα των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων φαίνεται ότι άρχισε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2025 και αναμένεται να κρατήσει έως το τέλος Απριλίου του 2026.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα