Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Νέος σεισμός στη Λέσβο 5,2 Ρίχτερ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17.06.2017) στην Λέσβο. Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού, η σεισμική δόνηση έγινε στις 22:50 και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

 

Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ισχυρό μετασεισμό του καταστροφικού σεισμού των 6,1 ρίχτερ.

 

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δυο μικρότεροι σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά, Ο πρώτος είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και καταγράφηκε 22:33 και θεωρείται μετασεισμός του του καταστροφικού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που προηγήθηκε πριν λίγες μέρες.

 

Το επίκεντρο του εντοπίστηκε στα 28 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 22:37, σημειώθηκε και δεύτερη μετασεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο στη συγκεκριμένη περίπτωση 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα