Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 R στη Λέσβο

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 15:28, με το επίκεντρό του να βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης.

 

Οι πρώτες πληροφορίες από το νησί της Λέσβου αναφέρουν ότι κατέρρευσαν παλιά κτήρια, τα οποία ήταν ακατοίκητα. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι ανάσταστοι και οι περισσότεροι έχουν βγει στους δρόμους.

 

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που συντάραξε τη Μυτιλήνη, σημειώθηκε ένας μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Και αυτή η σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο, δηλαδή περίπου 15 χλμ. νότια του Πλωμαρίου.

 

Την εξέλιξη της σεισμική δραστηριότητας παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή οι επιστήμονες. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί. Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας εκτίμησε πως είναι μικρή η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

 

Η Περιφερειάρχης Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, δήλωσε στο "Βήμα" πως ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε Λέσβο, Χίο και Λήμνο. «Προσπαθούμε να καταγράψουμε εάν υπάρχουν ζημιές», προσέθεσε.

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

 

Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντιλί της Τουρκίας ανεβάζει το μέγεθος του σεισμού σε 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους στα παράλια της γειτονικής χώρας.

Πηγή: ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα