Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Ελλάδα

Έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού μετά την καθαίρεση Κασσελάκη

Ταχύτατες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωση Κασσελάκη από την ηγεσία, αποτέλεσμα της πρότασης μομφής που κέρδισε με ευρεία και καθαρή διαφορά, η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Σε συνεδρίαση της ΚΕ που ακολούθησε, Κασσελάκη απόντος, αποφασίστηκε καταρχάς ότι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί θα έχει ως αποκλειστικό χαρακτήρα τη δρομολόγηση της νέας εσωκομματικής εκλογής.

Κοινώς, δεν θα είναι δυνατή η ανατροπή του αποτελέσματος της ΚΕ με την καθαίρεση Κασσελάκη.

Παραλλήλως, η ΚΕ εξουσιοδότησε τον Ν. Παππά, ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τα επόμενα βήματα είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου και θα κληθεί να εγκρίνει σε νέα της συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή, το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Καθαίρεση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχασε με καθαρή διαφορά στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκανε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση μομφής των "87" ( που έγιναν 100) και στήριξε ο Παύλος Πολάκης.

Σε σύνολο 286 ψηφισάντων, υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν οι 163 και κατά οι 120. Υπενθυμίζεται ότι προαπαιτούμενες για να "περάσει" η πρόταση μομφής, ήταν οι 148 θετικές ψήφοι.

Επόμενα βήματα μετά την καθαίρεση του κ. Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου, βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ είναι το έκτακτο συνέδριο όπου θα δρομολογηθεί και η εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.

Οι εξελίξεις που ακολουθούν, όπως προοιωνιζόταν η χθεσινή ημέρα με τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα είναι ραγδαίες.

Ήδη, Κασσελάκη απόντος ο οποίος αποχώρησε, τα μέλη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν για τις διαδικασίες της επόμενης ημέρας.

Παρά τη χθεσινή βεβαιότητα που διατύπωσε κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στ. Κασσελάκης, έχοντας εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου δεν μπορεί να το εκπροσωπήσει στην ΔΕΘ, το προσεχές σαββατοκύριακο.

Τυπικά, μπορεί να το εκπροσωπήσει ο νέος πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς, αλλά και αυτή η απόφαση, θα προκύψει από την Κεντρική Επιτροπή.
Κασσελάκης: Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

"Λυτρωμένος" δήλωσε ο Στ Κασσελάκης σε δηλώσεις του μετά το εκκωφαντικό αποτέλεσμα της ΚΕ που οδηγεί στην καθαίρεσή του.

Επιτιθέμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση, μίλησε για "κουκούλες" και ανακοίνωσε ότι "Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα