Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Ελλάδα

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η Ελλάδα για Επίτροπο της Κομισιόν

Η Ελλάδα θα προτείνει για την θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%. Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα θα είναι μία επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη ως μία περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου», τόνισε o κ. Μαρινάκης.

Πρόσθεσε ότι σήμερα στις 18.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον κ. Τζιτζικώστα στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

"Η πρόταση για τον ορισμό του Απόστολου Τζιτζικώστα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν αποτελεί εχέγγυα επιλογή για την ανάδειξη της χώρας μας, την αναβάθμιση της σημασίας των Περιφερειών και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

Η ποιότητα του χαρακτήρα του Απόστολου Τζιτζικώστα, η οξυδέρκεια και η βαθιά γνώση που διαθέτει, σφράγισαν την προσφορά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δυνάμωσαν και συνεχίζουν να ενισχύουν τη δική μας πορεία, που πορευόμαστε μαζί του εδώ και πολλά έτη.

Περιφερειάρχη μας, σου ευχόμαστε υγεία και δύναμη ώστε η συνεισφορά σου στη χώρα και στην Ευρώπη να είναι εφάμιλλη με αυτή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι ως συνεργάτες σου!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα