Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών

Με 270 ψήφους εξελέγη ο Κώστας Τασούλας νέος πρόεδρος της Βουλής ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η ονομαστική ψηφοφορία η εκλογή των Αντιπροέδρων, των Γραμματέων και Κοσμητόρων της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 296 βουλευτές με τους 26 βουλευτές του ΚΚΕ να δηλώνουν «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Αντ. Σαμαράς, Όθωνας Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

Με επιστολική ψήφο δήλωσαν την υποστήριξή τους στον κ. Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη και οι κ.κ. Μπουρχαν Μπαράν και Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γ. Γιώργος ανέφερε: "Εκλογή Προεδρείου σήμερα και η ατμόσφαιρα γιορταστική. Η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας όπου οι βουλευτές εκλέγουν τον Πρόεδρο,τους Αντιπροέδρους,τους κοσμήτορες και τους γραμματείς τους".

Το απόγευμα ακολούθησε η διάλυσή της με Προεδρικό Διάταγμα και η προκήρυξη των νέων εκλογών, που θα γίνουν αυτή τη φορά με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Οι τρεις πρώτοι Αντιπρόεδροι της Βουλής εξελέγησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ ο τρίτος, τέταρτος και πέμπτος Αντιπρόεδρος εξελέγησαν αντίστοιχα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση στο Προεδρείο.

Θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής, κ. Φώτιο Ντουίτση, σήμερα, στις 16.00, το υπ. αριθμόν 71 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής της ΙΘ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και η σύγκληση της νέας Βουλής.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται: «Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΘ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 25η Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 3η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα