Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές των εκλογών της 21ης Μαΐου

Ανοιξε μετά από 36 ημέρες η Βουλή και ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές της νέας σύνθεσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σημειώνεται βέβαια πως η Βουλή με αυτή την σύνθεση θα παραμείνει για λιγότερο από 2 ημέρες, καθώς παρά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, δεν κατάφερε να έχει αυτοδυναμία και από τις διερευνητικές εντολές δεν προέκυψε κυβέρνηση συνεργασίας.
Οι βουλευτές λοιπόν ορκίστηκαν σήμερα, ενώ αύριο θα γίνει η εκλογή του νέου προεδρείου και στη συνέχεια θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου.

Οι έδρες των κομμάτων που μπαίνουν στη νέα Βουλή:

ΝΔ: 146
ΣΥΡΙΖΑ: 71
ΠΑΣΟΚ: 41
ΚΚΕ: 26
ΕΛ.ΛΥ.: 16

 

Τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, η Βουλή θα συνέλθει για την «Εκλογή Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων» και στη συνέχεια του Προεδρείου της Βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γνωστοποιήσει την απόφαση του να προτείνει και πάλι τον νυν Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής του Προεδρείου της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα περαιώσει τη συνεδρίαση. Μία λήξη της συνεδρίασης, που ταυτόχρονα σημαίνει και την ολοκλήρωση της θητείας της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την πρώτη συνεδρίαση, θα εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και θα ορίσει την ημέρα ορκωμοσίας της Κ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που έχουμε στα μεταπολιτευτικά χρονικά Βουλή των Ελλήνων με θητεία μερικών ωρών. Η προηγούμενη φορά ήταν η Βουλή του Μαΐου του 2012, της ΙΔ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, καθώς και τότε από τις εκλογές που είχαν προηγηθεί, δεν είχε προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα