Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Οι Τούρκοι δέσμευσαν το αεροδρόμιο της Ρόδου σε άσκηση!

Διάβημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς τις χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση Denizkurdu, λόγω νέας πρόκλησης εκ μέρους της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, προέβη σε διαμαρτυρία καθώς η τουρκική πλευρά έχει περιλάβει στην άσκηση... το αεροδρόμιο Ρόδου.

 

Αυτό αναφέρει το Militaire.gr, παραθέτοντας μέρος της επιστολής, που δημοσιεύεται και από τον τουρκικό Τύπο.

 

Αναφέρει ο κ. Λουκάκης, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές:

 

"Η άσκηση, η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του εθνικού εναέριου χώρου και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων".

 

Σύμφωνα με το Militaire και τον δημοσιογράφο Π. Καρβουνόπουλο η τουρκική Yeni Safak γράφει: 

"Η άσκηση  Denizkurdu η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν".

Προστίθεται πως ο διπλωμάτης, έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, να μην το κάνουν με το παραπάνω αιτιολογικό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα