Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Στο Άγιο Όρος ο Σέρβος Πρόεδρος

Ο πρόεδρος Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς γιόρτασε τα Χριστούγεννα (με το παλιό ημερολόγιο) στη σέρβικη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, ενώ κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι είναι περήφανος που επισκέπτεται το μοναστήρι του Χιλανδαρίου για δεύτερη φορά ως πρόεδρος της Σερβίας, καθώς και ότι είναι «ικανοποιημένος που, ως υπηρέτες του λαού, μπορέσαμε να βοηθήσουμε το Χιλανδάρι, το οποίο αποτελεί ένα από τους τα μεγαλύτερα σερβικά ιερά».

Επίσης, τόνισε ότι νιώθει περήφανος για «το γεγονός ότι διαφυλάξαμε όλοι μαζί κάτι που είναι το είναι και η ουσία του λαού μας».

«Ευχαριστούμε τους μοναχούς και τους δόιμους που φυλάνε οτιδήποτε ανήκει στην οικογένειά μας», πρόσθεσε ο κ. Βούτσιτς.

“Σήμερα είναι ημέρα Χριστουγέννων, αύριο είναι Χριστούγεννα. Χριστός γεννάται! Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους Σέρβους, όπου κι αν ζουν, και ιδιαίτερα στον λαό μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια”, κατέληξε ο σέρβος πρόεδρος, ενώ ανάρτησε φωτογραφίες από το Άγιο Όρος στο Instagram.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα