Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Όλα τα νέα μέτρα στήριξης

Με αναφορές στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στις επικείμενες εκλογές με την αποστροφή «δεν ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά», ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του.

«Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα - με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ. «Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας εγώ δεν πρόκειται να γίνω» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Όλα τα μέτρα για την ακρίβεια

Είκοσι μία κυβερνητικές πρωτοβουλίες εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Κατ' αρχάς, θα υπάρξει ενίσχυση 250 ευρώ για καθέναν και καθεμιά από τους 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας τον Δεκέμβριο - συν μια μηνιαία δόση για δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Επίσης θα γίνει αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγασης από 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ -και στα 2.000 ευρώ ανά άτομο αν συγκατοικήσουν».

Αναλυτικά:

- 250 ευρώ για 2,3 εκατ. ευάλωτους τον Δεκέμβριο

- Επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ

- Για φοιτητές που θα συγκατοικήσουν το επίδομα αυξάνεται στα 2000 ευρώ ανά άτομο

- Επίδομα θέρμανσης είχε αυξηθεί σήμερα θα φτάσει τα 300 εκ. Τα κριτήρια διευρύνονται για να ανακουφιστούν 1,3 εκ νοικοκυριά. για όσους καταναλώσουν κάτι εκτός φυσικού αερίου το επίδομα θα διπλασιάζεται

- Μελετούμε και θα ανακοινώσουμε μια ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία

- Αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω» στο οποίο θα δοθούν επιπλέον 140 εκ. ευρώ.

- Θα επιδοτήσουμε 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες σε επιχειρήσεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις

- Μετά την επιτυχημένη τουριστική σεζόν δίνουμε κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου μέσω της διεύρυνσης του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Επέκταση σε επιπλέον 250.000 δικαιούχους.

- Υιοθετούμε μια σειρά από αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μισθολογική εξέλιξη οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και πρόσθετη αμοιβή σε πληρώματα πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.

- Όσες επιχειρήσεις μετατρέψουμε σε μόνιμες της συμβάσεις θα απαλλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζομένων.

«Αύξηση επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. και διεύρυνση κριτηρίων για 1,3 εκατ. νοικοκυριά»

«Αύξηση επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. και διεύρυνση κριτηρίων για 1,3 εκατ. νοικοκυριά» είπε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ειδική παρέμβαση για μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, επιδότηση 60 εκατ. ευρώ για λιπάσματα και 80 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές.

«Αυξάνονται κατά 200.000 οι δικαιούχοι του "Ανακυκλώνω- Αλλάζω συσκευή" - επιπλέον 140 εκατ. ευρώ. Χρηματοδοτούνται 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά μεμονωμένων παραγωγών για δωρεάν ενέργεια. Επιπλέον, 200.000 δικαιούχοι στο "Τουρισμός για Όλους" - επέκταση τουριστικής περιόδου. Άμεση διευθέτηση σε μισθολογικά αιτήματα Ενόπλων Δυνάμεων. Απαλλαγή 40% ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις που μετατρέπουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Μόνιμη μείωση 3 μονάδες σε ασφαλιστικές εισφορές από Ιανουάριο - αυξάνεται το εισόδημα 2.2 εκατ. εργαζομένων» είπε.

«Καταργείται για πάντα η εισφορά αλληλεγγύης»

«Καταργείται για πάντα η εισφορά αλληλεγγύης, ανακούφιση για 2,7 εκατομμύρια φορολογούμενους» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Καταργείται η εισφορά υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων, θεσπίζονται Κίνητρα Επίτευξης Στόχων στο Δημόσιο και αυξάνονται οι συντάξεις 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων - 6% για φέτος».

«Όχι, κύριε Ερντογάν, τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»

«Η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας. Με χώρες από τη Δύση και την Αφρική έως την Ασία και τον Αραβικό Κόσμο. Και ανάμεσά τους, βέβαια, στρατηγικές αμυντικές συνθήκες. Με πιο σημαντικές αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άλλωστε στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν, τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα