Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Αρχαιολογικές ανασκαφές σε Νέο Ρύσιο και Καρδία

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Νέο Ρύσιο και στην Καρδία, στη Θεσσαλονίκη. Η «Τράπεζα Νέου Ρυσίου – Καρδίας» ήταν γνωστή στους αρχαιολόγους εδώ και περίπου έναν αιώνα, αλλά ποτέ δεν είχε ερευνηθεί συστηματικά.

“Είναι μια ανασκαφή που διεξάγουμε για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους να μάθουν οι φοιτητές μας να εξειδικευτούν. Ερευνητικά αποκαλύπτεται ένας οικισμός μεταξύ του 1000 και του 500 π.Χ” δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μανώλης Μανωλεδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΔΙΠΑΕ.

Ο αρχαιολογικός χώρος Τράπεζα Νέου Ρυσσίου Καρδίας καλύπτει έκταση 14 στρεμμάτων. Έχει ανασκαφεί μέχρι στιγμής μόνο 5%.

Eίναι η έκτη χρονιά που πραγματοποιούνται ανασκαφές στο συγκεκριμένο χώρο. Κάθε χρόνο για ένα μήνα το καλοκαίρι ο τόπος παίρνει ζωή.

α ευρήματα μετά τη μελέτη και τη συντήρησή τους το χειμώνα, αναμένεται να εκτεθούν για να πουν τη δικιά τους ιστορία στις προθήκες του αρχαιολογικού μουσείου.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα