Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Έρχονται στην Ελλάδα δύο νέα πρωτεϊνικά εμβόλια για τον κορωνοϊό

Ένα σημαντικό νέο "για όσους φοβούνται τα mRNA εμβόλια και προτιμούν το πρωτεϊνικό» έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοινώνοντας την έλευση ενός ακόμη εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό στη χώρα μας.

Πρόκειται για το εμβόλιο της Sanofi, το οποίο θα φτάσει τον Απρίλιο στην Ελλάδα. Νωρίτερα, στις 21 Φεβρουαρίου, έρχεται το εμβόλιο της Novavax.

Σε ό,τι αφορά το σκεύασμα της Novavax, η Μίνα Γκάγκα διευκρίνισε ;ότι 168.000 εμβόλια αναμένονται τον Φεβρουάριο - και συγκεκριμένα στις 21/2 - ενώ στα μέσα Μαρτίου θα έχουμε ακόμη 474.000 εμβόλια.

Σημειώνεται ότι, για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν μετά από δύο δόσεις mRNA εμβολίου μπορεί να γίνει αναμνηστική με πρωτεϊνικό εμβόλιο - όπως είναι εκείνα της Novavax και της Sanofi.

Εγκρίθηκαν 300 αιτήσεις για αντιικά χάπια

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε, παράλληλα, πως τα αντιικά χάπια ξεκίνησαν από χθες να διανέμονται κατ' οίκον.

Ήδη, μάλιστα, έχουν εγκριθεί περί τις 300 αιτήσεις.

Τα χάπια έχουν παραδοθεί ή καταφτάνουν με κούριερ, ενώ αρχές Μαρτίου θα φτάσουν τα χάπια και άλλης εταιρίες.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη θεραπεία των ασθενών», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως με τα κούριερ είναι η πρώτη φορά που τελείται μαζικά η εξυπηρέτηση πολιτών στο σπίτι.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα