Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο κορωνοϊός χτύπησε και την πολεοδομία!

Άρθρο του Δημήτρη Ευαγγελινού, Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου MD-PhD Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου (Δ.Π.Θ)

 

Η αδυναμία συγκρότησης της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής επικαλείται αστείους λόγους για τη μη συγκρότηση και η μόνη δικαιολογία που αναφέρουν για την μη λειτουργία τους είναι η αδυναμία μετακινήσεων της επιτροπής εκτός ορίων των Νομών !!

Απίστευτο και όμως αληθινό!!

Το αποτέλεσμα της μη συγκρότησης των πολεοδομικών και αρχαιολογικών επιτροπών  έχει επιπτώσεις από την έλλειψη αποφάσεων που γνωμοδοτούν για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και την έγκριση επενδύσεων σε ακίνητα, τα οποία βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς και ιστορικούς τόπους !!!

 

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι τοπικό και δημιουργεί τεράστια προβλήματα για πολεοδομικά και αρχαιολογικά θέματα. Αφορά δε εκατοντάδες περιοχές σε όλη τη χώρα, ιδίως στα κέντρα των πόλεων και των ιστορικών τόπων, ενώ προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις.

Όπως:

- Καθυστερούν οι τακτοποιήσεις αυθαιρέτων!! 

- Δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες για την αξιοποίηση ακινήτων 

- Λογω του προβλήματος σε αρκετές περιπτώσεις κινδυνεύουν, ακομη ευρωπαϊκά προγράμματα, που αποτελούν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης!!

 

Η δικαιολογία πάντως για την μη συγκρότηση των επιτρόπων είναι το λιγότερο αστεία με μεγάλες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς ρης ελληνικής κοινωνίας.

Απαιτείται οι υπεύθυνοι φορείς, να δράσουν άμεσα και γρήγορα και να δώσουν διέξοδο στο θάμα αυτό!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα