Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε ως ίσος κόντρα στο Νο1 του κόσμου

Ο Ν.Τζόκοβιτς κατέκτησε και πάλι τον Roland Garros μετά το 2016 και έκανε ένα ακόμη βήμα για την πρώτη θέση όλων των εποχών στο παγκόσμιο τένις.

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ στον τελικό του Roland Garros αγγίζοντας το όνειρο της κατάκτησης ενός Grand Slam, αλλά ο συγκλονιστικός Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) αποδεικνύοντας γιατί είναι τόσο χρόνια στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.


Τέσσερις ώρες πάλεψε σαν πραγματικό θηρίο για να φτάσει εκεί όπου ονειρεύονταν από μικρό παιδί. Μόνο που απέναντι του δεν ήταν κάποιος τυχαίος, αλλά ο κορυφαίος τενίστας των τελευταίων ετών. Και δυστυχώς για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε και σήμερα γιατί είναι στο Νο1 κάνοντας μία επική ανατροπή σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στο Παρίσι.

Ο Στέφανος άγγιξε το τέλειο στα δύο πρώτα σετ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, με τον Σέρβο να επιδεικνείει τεράστια ωριμότητα και να κατακτά τα τρία επόμενα φτάνοντας στον 19ο τίτλο του σε τουρνουά Grand Slam (από 20 έχουν τα άλλα δύο ιερά τέρατα Φέντερερ, Ναδάλ) και όντας ο μοναδικός που έχει τα έχει κερδίσει όλα από δύο φορές.

Κι όμως αυτόν τον θρύλο του παγκόσμιο αθλητισμού ο Στέφανος τον κοίταξε στα μάτια, τον ανάγκασε να παίξει στα όρια του και να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό για να μπορέσει να τον λυγίσει...


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα