Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Η Νίκη Πολυγύρου γιόρτασε τα 70 χρόνια της (1950-2020)

Η Νίκη Πολυγύρου, το ιστορικό σωματείο της Χαλκιδικής, γιορτάζει φέτος τα 70 του χρόνια καθώς ιδρύθηκε το 1950!

 

Η διοίκηση του Συλλόγου παρέθεσε γεύμα στο ανδρικό τμήμα της ομάδας, την Παρασκευή που ήταν η ημέρα συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την ίδρυση της Νίκης!

Μια ευκαιρία συνάντησης για τους παίκτες της ομάδας, μετά από δυο μήνες και εορτασμού της γενέθλιας ημέρας του Συλλόγου καθώς και σχεδιασμού της επόμενης σεζόν!

 

Οι άνθρωποι του συλλόγου αλλιώς την σχεδίαζαν και αλλιώς την ονειρευόταν καθώς φιλοδοξούσαν να γιορτάσουν σαν πρωταθλητές Χαλκιδικής τα 70 χρόνια της ομάδας του Πολυγύρου σε μια μεγάλη εκδήλωση με τιμώμενα πρόσωπα και παρευρισκόμενους όσο το δυνατόν περισσότερους από όσους πρόσφεραν στο σύλλογο από οποιοδήποτε πόστο στη διάρκεια αυτή.

Ιστορική αναδρομή

Στις 29 Μαϊου (μια ημερομηνία που έχει σημαδέψει τον Ελληνισμό με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και  το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την τραγωδία στον τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών στο Χέιζελ) το 1950 το πρωτοδικείο Πολυγύρου εγκρίνει το καταστατικό του Σωματείου και δίνει πλέον και νομική υπόσταση στην ιδέα που γέννησε την πρώτη αθλητική ομάδα της πόλης.

 

 Η πρωτοβουλία των Ιωάννη Μυλωνά, Δημήτρη Χατζηχρίστου, Τάκη Παλαμίδα, Νικόλαου Κορέντη και Μιχαήλ Ι. Βογιατζή έδωσε το έναυσμα προκειμένου να ξεκινήσει μια αθλητική ιστορία που έφτασε αισίως να μετράει 70 χρόνια γεμάτα διακρίσεις και αναμνήσεις.

 

 Οι ιστορίες από αναμετρήσεις αλλά και τους ανθρώπους που υπηρέτησαν από διάφορες πλευρές το σύλλογο και τη φανέλα που στο στήθος της στα σύγχρονα χρόνια απεικονίζει τη Θεά της Ελληνικής Μυθολογίας Νίκη, είναι αμέτρητες. Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον μία να διηγηθούμε καθώς η ομάδα με την πάροδο των ετών έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας του Πολυγύρου με μεγάλη επιρροή ακόμα και έξω από τις  τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα