Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Θρίαμβος του Στ. Τσιτσιπά στο Λονδίνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με την κατάκτηση του ATP Finals με τον πλέον ιδανικό τρόπο μια απίστευτη χρονιά, γεμάτη μεγάλες απογοητεύσεις, αλλά και δυνατές συγκινήσεις αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ανήκει

- Τρελά κέρδη για τον Έλληνα τενίστα, τον οποίο αποθέωσαν τα διεθνή ΜΜΕ

 


«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις.». Δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο γνωμικό το έχει ακούσει ποτέ του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το σίγουρο όμως είναι ότι μ' αυτά που κάνει φροντίζει να αποδεικνύει ότι ισχύει 100%. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) επί του Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals .


Το παιδί θαύμα του ελληνικού τένις (...), μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει καταφέρει να εξελιχθεί σ' έναν από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, όντας πλέον σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης (το φινάλε της χρονιάς τον βρίσκει στο Νο6) κι έτοιμο να κατακτήσει νέες κορυφές.



Κι όλα αυτά τη στιγμή που κάποιοι βιάστηκαν να τον ξεγράψουν, όταν απολύτως φυσιολογικά παρουσίασε μια κάμψη στην απόδοση του, αλλά όπως αποδείχθηκε κρατούσε το καλύτερο για το τέλος (της φετινής σεζόν) καθώς στην παρθενική του συμμετοχή σε τουρνουά ATP Finals κατέκτησε τον τίτλο.

 

Κι όχι μόνο αυτό, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του τένις ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει διαδοχικά το Next Gen ATP Finals (το αντίστοιχο τουρνουά για τους αθλητές κάτω των 21 ετών) το 2018 στο Μιλάνο και ένα χρόνο αργότερα το ATP Finals στο Λονδίνο.

 

 

 

Πλουσιότερος κατά 2.6 εκατ. δολάρια


Τα κέρδη του Στέφανου Τσιτσιπά από την σπουδαία επιτυχία του στο Λονδίνο είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αποχωρεί από την πρωτεύουσα της Αγγλίας έχοντας αυξήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς κατά 2.6 εκατ. δολάρια. Τα μισά προήλθαν από την επικράτηση του στον τελικό και τα υπόλοιπα από το πριμ πρόκρισης και τις νίκες που σημείωσε στο τουρνουά. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει κερδίσει από ένα τουρνουά με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι οι 900.000 δολάρια που εισέπραξε από το OPEN της Αυστραλίας στις αρχές του χρόνου.

 

Παγκόσμια υπόκλιση


Κι αν όλη η Ελλάδα νιώθει περηφάνια και μιλά για τα τρομερά επιτεύγματα του, το ίδιο ισχύει και για την παγκόσμια κοινωνία του αθλητισμού που υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Στέφανου Τσιτσιπά.

«Το έκανε ο Στέφανος», έγραψε το BBC, ενώ ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian ήταν: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα